Selalu Rasa Sakit Mata Melihat Skrin? Amalkan 3 tips ni! – Arrow Gaming
Selalu Rasa Sakit Mata Melihat Skrin? Amalkan 3 tips ni!

Digital Eye Strain adalah perkara biasa di kalangan orang yang paling sihat, terutamanya hari ini kerana kami menghabiskan lebih banyak masa di hadapan komputer. Cuba petua ini untuk mencegah atau meredakan ketegangan mata:

1. Tetap segar! Apabila menggunakan komputer atau melakukan aktiviti pekat seperti menjahit atau membaca, berehat mata anda selama lima minit setiap jam. Lihatlah dari kerja anda, tutup mata anda, atau tengok ke ruang angkasa.

2. Selalu Berkedip. Berkedip membantu mengurangkan penyejatan filem pemedih mata yang melindungi kornea. Berkelip kuat juga melegakan ketegangan tumpuan berterusan apabila anda membaca atau melihat skrin komputer, meningkatkan jumlah aktiviti pekat yang boleh anda lakukan.

3. Tukar tumpuan secara berkala. Semasa memandu untuk jangka panjang, selalunya tumpuan pada papan pemuka dan objek jauh. Menukar tumpuan anda secara berkala akan melegakan otot mata anda dan mencegah tekanan mata.

Jika anda nak teruskan dapatkan Spek Mata Anti-Blue Light yang boleh menghilangkan kesakitan mata anda, boleh klik sini https://arrowgamingglasses.com  😎👓

Product added to your Cart

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue we'll assume that you understand this. Learn more

Got It